Om Oss

Copyright © All Rights Reserved

Kennel Lakelover's

Om oss

 

Vi är två uppfödare, mor och dotter, Pia och Johanna som tillsammans bedriver uppfödning under kannelnamnet Lakelover's. Vi föder upp två raser som härstammar ifrån ungefär samma område i norra Italien, bolognese och lagotto romagnolo.

 

Pia är uppvuxen med golden retriever och det var också denna ras som fanns i hemmet när Johanna föddes. Vår första lagotto flyttade in våren 2005 och året därpå var det dags för nästa lagotto att flytta in. Tillsammans med våra lagottopojkar Scheffelfältets Lex Lampante och Scheffelfältets Wittorio Vigile har vi haft mycket roligt. Vi har gjort flera resor till Italien där vi har deltagit på både utställningar och tryffelprov med stor framgång.

 

Hösten 2008 flyttade vår första bolognese, Scheffelfältets Carl Larsson, in . Han var tänkt som en maskot till de stora hundarna och gav oss en utmaning med en helt annan pälsvård än vad lagottona erbjöd. Larsson är en extremt charmig och påhittig hund och han öppnade upp för att det snart skulle flytta in ytterligare en bolognese hos oss.

 

Drömmen om att starta en uppfödning av dessa raser har funnits länge, redan sedan vi fick vår första lagotto. Under många år sa vi att vi skulle skaffa en tik men innan det blev verklighet hade vi fyra hanhundar i familjen.

 

Eftersom vi enbart hade hanhundar valde vi att låna in en bolognesetik, Scheffelfältets Sophie Elkan, från Elisabeth Scheffel för att starta vår uppfödning och till henne använda en av våra egna hanar. Valpkullen blev inte så stor utan bestod av endast en tik, Lakelover's Prima Principessa Agata, som vi valde att behålla i kenneln.

 

När vi startade vår uppfödning valde vi att dela på hundarna, tikarna bodde hos Johanna och hanhundarna hos Pia. Då bodde vi betydligt närmre varandra och sedan Johanna flyttade från Göteborg till Bara utanför Malmö har fördelningen av hanar och tikar förändrats allt eftersom antalet hundar har vuxit.

 

Idag har vi två lagottos och tio bologneser i vår kennel, våra lagottotikar Scheffelfältets Isadoradilakelovers och Lakelover's Carina Curiosa och en av våra bolognesetikar Lakelover's Beda Carlsdotter bor hos varsin fodervärd och vi är väldigt glada över att ha ett så fint samarbete med dessa tre familjer.

 

Både Pia och Johanna har varit aktiva i flera olika hundföreningar. Pia har varit sekreterare i ABHK, vår lokala brukshundklubb, valberedning i BBHC och och sitter idag som revisorsuppleant i SLRK samt avelsråd i BBHC. Johanna har varit valberedning i ABHK, ledamot samt sekreterare i SLRK, suppleant i VAKK som är en av våra lokala länsklubbar samt som ledamot och vice ordförande i BBHC.

 

Vi anser att det är viktigt att engagera oss för våra raser och ett sätt att påverka och driva arbetet med raserna framåt är att arbeta ideellt i de klubbar där vi är medlemmar.

 

Vi har tillsammans med våra hundar deltagit på flertalet kurser med olika inriktningar, både rent praktiska kurser men även utbildningar i föreningsteknik och uppfödarutbildningar.

 

Idag deltar vi framförallt på utställningar med våra hundar, både i Sverige och utomlands. Vi tycker att det är en bra ursäkt att komma ut en helg tillsammans med våra hundar, umgås och träffa vänner med samma intresse.